Ontdek de kracht van je ademhaling met behulp van een professionele breathwork coach. Je bent van harte welkom bij Metanoia in Leeuwarden. Eerst nog wat meer weten? Ik leg je graag uit hoe breathwork werkt.

Breathwork coach: ontdek je ademhaling

In de huidige maatschappij voelen veel mensen zich gejaagd en gestresseerd. Chronische hyperventilatie, vastgezette emoties, stress en spanningen zijn aan de orde van de dag. Het leven gaat snel en onze adem kan het soms niet bijhouden.

Gelukkig kan het ook anders. Zeg vaarwel tegen een opgejaagd gevoel en maak kennis met een verbonden ademhaling. Een bewuste en correcte ademhaling zorgt voor meer balans in lichaam, geest en ziel.

Ga samen met je breathwork coach voor een betere ademhaling en meer energie. Het kan je helpen om meer rust te ervaren en af te komen van belemmerende patronen, negatieve emoties en verschillende klachten.

Holistische Ademcoach Leeuwarden

De wetenschap achter breathwork

Bij breathwork draait het allemaal om je ademhaling. Gerichte ademhalingsoefeningen hebben zowel op fysiek als op psychologisch niveau een gunstig effect.

De fysieke effecten van diepe ontspanning

In fysieke zin heeft breathwork invloed op het autonome zenuwstelsel. Het stimuleert de nervus vagus, wat de parasympathische respons bevordert. Dit zorgt voor vertraging van de hartslag, verlaging van de bloeddruk, bevordering van de spijsvertering en verhoging van de zuurstoftoevoer naar het bloed. Dit helpt het lichaam om te ontspannen en te herstellen.

De psychologische effecten van breathwork

Op psychologisch niveau speelt breathwork een belangrijke rol in het reguleren van emoties en het verminderen van stress en angst. Door bewust adem te halen, is het mogelijk om de aandacht te verleggen. Dit helpt de geest te kalmeren en bevordert een gevoel van innerlijke rust en concentratie. Je komt erachter dat de rust altijd al in je heeft gezeten.

Waardevolle inzichten en persoonlijke ontwikkeling

Breathwork heeft vaak diepgaande effecten op het zelfbewustzijn. Het helpt om nieuwe inzichten op te doen, negatieve emoties los te laten en zodoende oude patronen te doorbreken. Je gaat de verbinding aan met je lichaam en geest. Dit bevordert persoonlijke groei, zelfontwikkeling en emotionele heling.


Onze breathwork sessies: wat te verwachten

Bij Metanoia kun je onder begeleiding van Michel verschillende sessie volgen. Dit zijn de opties:

 1. Een introductiesessie. Ik leg je uit hoe breathwork werkt en we gaan gelijk aan de slag. Daarna vertel ik je wat ik heb gemerkt bij je ademhaling.

 2. Een ademsessie. We gaan dieper op je wensen in en langer bezig met je adem. Vervolgens bespreken we samen de ervaring en richten we ons op groei.

 3. Een ademtraject. In vier sessies gaan we nog verder voor een persoonlijke transformatie. Je krijgt ook tips voor thuis mee en kunt contact opnemen buiten de afspraken om.

 4. Een duosessie. Samen met een dierbare ga je de connectie aan op basis van ademhaling. Geregeld zorgt een duosessie voor een diepere verbinding.

 5. Een ademcirkel. Eens per maand ervaren we in groepssessies de kracht van ademhaling. Dit is altijd op de laatste vrijdag van de maand.

Belangrijkste voordelen van breathwork

Laten we de uiteenlopende voordelen van breathwork coaching eens op een rij zetten.

Meer ontspanning

Breathwork coaching helpt bij het activeren van het parasympathische zenuwstelsel. Dit verlaagt de hartslag en bloeddruk, waardoor je je meer ontspannen voelt. Regelmatige ademhalingsoefeningen verminderen fysieke spanningen.Verbeterde focus

Bewuste ademhaling verhoogt de zuurstoftoevoer naar de hersenen. Dit verbetert je concentratie en helpt om afleidingen te verminderen. Breathwork coaching zorgt voor mentale helderheid, waardoor je efficiënter bent en betere beslissingen neemt.

Meer veerkracht

Breathwork coaching verhoogt je vermogen om met stress om te gaan en sneller te herstellen van tegenslagen. Het helpt je kalm en stabiel te blijven in moeilijke situaties. Regelmatige beoefening versterkt je emotionele weerbaarheid.


Een energieboost

Diepe ademhaling verhoogt de zuurstofopname. Dit vermindert vermoeidheid en verhoogt je vitaliteit. Breathwork coaching kan je een gevoel van verfrissing geven, waardoor je je alerter voelt. Het helpt je om met meer energie aan je dagelijkse activiteiten te beginnen.

Verbeterde slaap

Breathwork coaching bevordert een diepere slaap. Technieken zoals diepe buikademhaling helpen je lichaam en geest te ontspannen voor het slapengaan. Dit maakt het makkelijker om in slaap te vallen en na een goede nachtrust fris wakker te worden.

Meer creativiteit

Bewuste ademhaling stimuleert je creatieve vermogens door meer zuurstof naar je hersenen te brengen. Regelmatige ademhalingsoefeningen kunnen nieuwe ideeën en inzichten opwekken. Hierdoor is het makkelijker om goede oplossingen te vinden.

Gezonder systeem

Ademwerk verbetert de zuurstofcirculatie en ondersteunt allerlei lichaamsfuncties. Het versterkt het immuunsysteem en bevordert een betere spijsvertering. Dit draagt bij aan de algehele gezondheid van je systeem.Diepere verbinding

Breathwork coaching bevordert een diepere connectie met jezelf en anderen. Het verhoogt je zelfbewustzijn en helpt bij het reguleren van emoties. Door kalmer en evenwichtiger te zijn, kun je beter communiceren en relaties versterken.

Recensies

(...) Michel legt duidelijk uit wat de techniek inhoudt die tijdens een sessie gebruikt wordt, en wat je tijdens een sessie kan verwachten. Daarnaast geeft hij meer dan genoeg ruimte om te laten gebeuren wat er moet gebeuren. Kennis wordt gecombineerd met gevoel en ervaring, wat leidt tot een veilige omgeving om in te ontwikkelen en te zijn.

Annemieke

Google Review

(...) Wat ben ik dankbaar dat ik Michel heb mogen leren kennen. Dankzij hem merk ik dat ik leer om steeds meer te zijn wie ik ben. Zijn luisterend oor, betrokkenheid, zijn innerlijke wijsheid, integriteit, het op mij afstemmen en de tijd die hij neemt , geeft me inzichten en veerkracht.

Talia

Google Review

Echt een aanrader. Fijne serene omgeving waar de sessie gehouden wordt. Tevens kun je met Michel ook een goed gesprek aangaan tav het leven met diepgang.

Pieter

Google Review

Wat maakt Metanoia anders?

Bij Metanoia krijg je breathwork coaching van mij: Michel. Als kind voelde ik me al sterk verbonden met de natuur. De natuur is helend, het brengt ons in balans en geeft rust. Een rustige, verbonden ademhaling past hier precies bij.

Met alle liefde begeleid ik je tijdens je inspirerende reis, waarbij de adem jouw gids is. Als breathwork coach geef ik iedere keer weer begeleiding op maat. Ieder vraagstuk vraagt om een andere benadering. Op basis van mijn kennis, ervaring en gevoel kies ik de juiste oefeningen voor jou.

 Ontdek de kracht van breathwork

Het aanbod

Introductie

Ademsessie

Ademtraject

Duosessie

Ademcirkels

Contact

  Hoe ben je bij metanoia terecht gekomen?

  Start vandaag nog met breathwork coaching

  Holistisch Ademcoach Friesland

  Een breathwork sessie boeken is heel gemakkelijk. Je surft naar de digitale boekingsapp, kiest de gewenste sessie, klikt een dag en tijdstip aan en vervolgens bevestig je de afspraak. Meer hoef je niet te doen.

  Gelukt? Van harte! Je hebt er voor gekozen om jezelf persoonlijke ontwikkeling te gunnen. Dit is de eerste stap naar een harmonieuze relatie met je ademhaling. Tot snel in de ademhalingsstudio.