Veelgestelde vragen over ademwerk en ademsessies

FAQ

Veelgestelde vragen over ademwerk, ademsessies en je (eerste) afspraak

Wat houdt holistisch ademwerk precies in?
Holistisch ademwerk omvat verschillende ademhalingstechnieken die gericht zijn op het verkennen en verbeteren van je ademhaling om fysieke, mentale en emotionele balans te bevorderen. Het richt zich op de connectie tussen je fysieke, geestelijke en emotionele balans.

Moet ik iets speciaals weten of voorbereiden voor een ademsessie?
De voorbereiding is minimaal. Het is vooral belangrijk een open mind te hebben. Zorg voor comfortabele kleding, neem geen zware maaltijd vlak voor de sessie en vermijd alcohol en cafeïne.

Welke kleding is het meest geschikt voor een ademsessie?
Kies losse, comfortabele kleding waarin je vrij kunt bewegen. Het gaat erom dat je je ontspannen voelt tijdens de sessie.

Is het nodig om iets mee te nemen naar een ademsessie?
Niet per se, maar sommige mensen brengen een fles water of een notitieboekje mee voor aantekeningen of om ervaringen of inzichten te noteren na de sessie.

Moet ik rekening houden met voedsel of drank vóór een sessie?
Een lichte maaltijd wordt aanbevolen voorafgaand aan de sessie. Vermijd echter zware maaltijden en stimulerende middelen zoals cafeïne en alcohol.

Hoe ziet een typische ademsessie eruit?
Een ademsessie begint meestal met een inleidend gesprek, gevolgd door ademhalingstechnieken onder begeleiding. Dit wordt vaak afgesloten met een moment van reflectie.

Is holistisch ademwerk geschikt voor mensen met trauma’s of emotionele blokkades?
Holistisch ademwerk kan helpen bij het verwerken van trauma’s, maar mag nooit als (plaatsvervangende) therapie gezien worden. Raadpleeg altijd een professional voor traumaverwerking.

Wat kan ik na een ademsessie verwachten? Zijn er suggesties voor na de sessie?
Na de sessie kun je een gevoel van ontspanning, helderheid of zelfs emotionele vrijheid ervaren. Drink voldoende water en neem de tijd voor rust, ontspanning en introspectie. 

Hoe vaak wordt aanbevolen om ademsessies te volgen voor optimale resultaten?
De frequentie kan variëren, maar voor optimale resultaten wordt regelmatig oefenen aanbevolen. Dit kan afhangen van individuele behoeften en doelen, een per maand is een mooi streven. Net als wekelijks sporten is ook het regelmatige beoefenen van ademwerk een mooi toevoeging aan je algehele welzijn.

Heeft holistisch ademwerk invloed op mijn dagelijkse activiteiten of energieniveau na de sessie?
Sommige mensen ervaren verhoogde energie, helderheid of verbeterde slaap na ademsessies. Het kan je dagelijkse leven positief beïnvloeden, maar individuele ervaringen kunnen variëren

Kan ik gratis parkeren?
Ja, je kan gratis bij ons parkeren op het ruime parkeerterrein.

Hoe zit het met betalen?
Helaas kan je niet pinnen. Ik wil je vriendelijk verzoeken om het bedrag contant te betalen, of via een tikkie. Kies je voor een langer traject? Dan kan er zonder extra kosten in 2 delen betaald worden.